» Αρχική σελίδα
» Αργατία
» Αμπελώνες
» Ποικιλίες
» Κρασιά
» Ξινόμαυρο 2007
» Λευκός 2009
» Ξινόμαυρο 2006
» Νάουσα 2011
» Ερυθρός 2009
» Ξινόμαυρο 2004
» Ξινόμαυρο 2005
» Ξινόμαυρο 2008
» Λευκός 2010
» Λευκός 2011
» Ερυθρός 2011
» Ξινόμαυρο 2009
» Αργατία Λευκός 2012
» Αργατία Ερυθρός 2012
» Αργατία λευκός 2013
» Ξινόμαυρο 2010
» Λευκός 2014
» Νάουσα 2012
» ΛΕΥΚΟΣ 2015
» Αργατία Ερυθρός 2015
» Νάουσα 2013
» Χαρούλα λευκός 2016
» Χαρούλα λευκός 2017
» Νάουσα 2014
» Νάουσα 2015
» Χαρούλα λευκός 2018
» Χαρούλα ερυθρός 2016
» Χαρούλα ερυθρός 2017
» Δελτία τρύγου
» Νέα και Εκδηλώσεις
» Ιστολόγιο (blog)
» Διακρίσεις / Βραβεία
» Φωτογραφίες
» Τιμοκατάλογος
» Διάθεση Κρασιών
» Το χωριό μας
» Ιστορικά Ροδοχωρίου
» Πώς θα έρθετε
» Επικοινωνία
» Αργατία
» Αμπελώνες
» Ποικιλίες
» Κρασιά
» Ξινόμαυρο 2007
» Λευκός 2009
» Ξινόμαυρο 2006
» Νάουσα 2011
» Ερυθρός 2009
» Ξινόμαυρο 2004
» Ξινόμαυρο 2005
» Ξινόμαυρο 2008
» Λευκός 2010
» Λευκός 2011
» Ερυθρός 2011
» Ξινόμαυρο 2009
» Αργατία Λευκός 2012
» Αργατία Ερυθρός 2012
» Αργατία λευκός 2013
» Ξινόμαυρο 2010
» Λευκός 2014
» Νάουσα 2012
» ΛΕΥΚΟΣ 2015
» Αργατία Ερυθρός 2015
» Νάουσα 2013
» Χαρούλα λευκός 2016
» Χαρούλα λευκός 2017
» Νάουσα 2014
» Νάουσα 2015
» Χαρούλα λευκός 2018
» Χαρούλα ερυθρός 2016
» Χαρούλα ερυθρός 2017
» Δελτία τρύγου
» Νέα και Εκδηλώσεις
» Ιστολόγιο (blog)
» Διακρίσεις / Βραβεία
» Φωτογραφίες
» Τιμοκατάλογος
» Διάθεση Κρασιών
» Το χωριό μας
» Ιστορικά Ροδοχωρίου
» Πώς θα έρθετε
» Επικοινωνία
Το κλασσικό ξινόμαυρο του 2004
![]() |
![]() |
![]() |
Αργατία Ξινόμαυρο, Μακεδονικός Τοπικός Οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο, κλώνος V6/1103 P
Περιοχή: Κράσνα Ροδοχωρίου, υψόμετρο 260μ, κλίμα εύκρατο μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού.
Έδαφος αμπελώνα: Αμμοαργιλώδες, με ουδέτερο pH
Σύστημα διαμόρφωσης: Γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat), ύψος διαμόρφωσης 50 cm καθαρό ύψος φυλλικής επιφάνειας 150 cm
Πυκνότητα φύτευσης: 300 φυτά/στρέμμα
Απόδοση ανά πρέμνο: 2 Kg
Σύστημα διαχείρισης: Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ.
Στόχος όλων των εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών τεχνικών είναι η δημιουργία φυτών μέτριας ζωηρότητας και ευρωστίας, προϋπόθεση για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.
Οινοποίηση: Κλασική ερυθρή οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία
Παλαίωση: Σε αμερικάνικα (50%) και γαλλικά (50%) δρύινα βαρέλια για12 μήνες
Αναλυτικά χαρακτηριστικά κρασιού: Αλκοολικός τίτλος 12,3%, ολική οξύτητα 6,8 g/l, pH 3,47, ανάγοντα σάκχαρα 2,2 g/l.
Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Οίνος με βαθύ ερυθρό χρώμα με ιώδεις ανταύγειες. Αρώματα μικρών κόκκινων φρούτων, ντοματοπολτού και ελιάς που συμπλέκονται με νότες μπαχαρικών. Αρώματα τυπικά Ξινόμαυρου που καλλιεργείται σε αμμοαργιλώδη εδάφη. Σώμα γεμάτο με καλή δομή. Επίγευση μέσης διάρκειας. Οίνος με δυνατότητα μακρόχρονης παλαίωσης.