Νάουσα ΠΟΠ Ξινόμαυρο

Τα σταφύλια για το κρασί αυτό, προέρχονται από τους αμπελώνες μας στη Λάκκα (50%) και την Κράσνα (50%).
Ποικιλία: Ξινόμαυρο, κλώνος V6 (45%) και V3 (45%), πληθυσμός Ξινόμαυρου 10%
Περιοχή: Κράσνα Ροδοχωρίου, Λάκκα Γιαννακοχωρίου.
Κλίμα: Μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού
Έδαφος:μέσης ως βαρειάς μηχανικής σύστασης με ανθρακικό ασβέστιο
Πυκνότητα φύτευσης 3000 φυτά το Ha
Παραγωγή/φυτό: 2 με 3,5 Kg ανάλογα με την περιοχή και τον κλώνο
Καλλιέργεια εδάφους: Μόνιμος χλοοτάπητας, ακαλλιέργεια
Μέθοδος παραγωγής: Φιλοσοφία μας είναι ότι η δημιουργία ισορροπημένων αμπελώνων είναι επιτακτική για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Για το λόγο αυτό καλλιεργούμε τους αμπελώνες μας με σεβασμό στις αρχές της βιολογικής γεωργίας
Μέθοδος οινοποίησης: Κρυοεκχύλιση στους 12-14oC για 72 h, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ( max 29o C)
Παλαίωση: Σε παλαιά αμερικάνικα (50%) και γαλικά (50%) βαρέλια των 225l και 500l για 12 μήνες.

