Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Νάουσα ΠΟΠ Ξινόμαυρο


Νάουσα Label

Τα σταφύλια για το κρασί αυτό, προέρχονται από τους αμπελώνες μας στη Λάκκα (50%) και την Κράσνα (50%).

Ποικιλία: Ξινόμαυρο, κλώνος V6 (45%) και  V3 (45%), πληθυσμός Ξινόμαυρου 10%

Περιοχή: Κράσνα Ροδοχωρίου,  Λάκκα Γιαννακοχωρίου.

Κλίμα: Μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού 

Έδαφος:μέσης ως βαρειάς μηχανικής σύστασης με ανθρακικό ασβέστιο

Πυκνότητα φύτευσης 3000 φυτά το Ha

Παραγωγή/φυτό: 2 με 3,5 Kg ανάλογα με την περιοχή και τον κλώνο

Καλλιέργεια εδάφους: Μόνιμος χλοοτάπητας, ακαλλιέργεια

Μέθοδος παραγωγής:  Φιλοσοφία μας είναι ότι η δημιουργία ισορροπημένων αμπελώνων  είναι επιτακτική για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας. Για το λόγο αυτό καλλιεργούμε τους αμπελώνες μας με σεβασμό στις αρχές της βιολογικής γεωργίας

Μέθοδος οινοποίησης: Κρυοεκχύλιση στους 12-14oC για 72 h, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ( max 29o C)

Παλαίωση: Σε παλαιά αμερικάνικα (50%) και γαλικά (50%) βαρέλια των 225l και 500l για 12 μήνες.