Χαρούλα Λευκός
Αργατία – Χαρούλα Λευκός ΠΓΕ
Το λευκό μας κρασί παράγεται από τις ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ασύρτικο και Ξινόμαυρο. Είναι ένα κρασί δεξαμενής που ωριμάζει με τις φίνες λάσπες του Ασύρτικου για περίπου 2-3 μήνες ανάλογα με τη χρονιά. Μετά από ένα χρόνο στη φιάλη είναι έτοιμο για να το απολαύσουμε παρέα με λιπαρά ψάρια, μακαρονάδες με θαλασσινά, πουλερικά κλπ.
• Ποικιλία: Μαλαγουζιά (50-60%, Ασύρτικο 30-40%, Ξινόμαυρο 10%, ανάλογα με τη χρονιά).
• Περιοχή καλλιέργειας: Κράστα Ροδοχωρίου.
• Κλίμα: Μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού.
• Έδαφος: βαριάς μηχανικής σύστασης.
• Πυκνότητα φύτευσης: 3000 φυτά το Ha, 300 φυτά ανά στρέμμα.
• Απόδοση/φυτό: 2 – 2.5 Kg ανάλογα με το αμπελοτόπι.
• Καλλιέργεια εδάφους: Μόνιμος χλοοτάπητας, ακαλλιέργεια.
• Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση για 4-8 ώρες ανάλογα την χρονιά. Ζύμωση σε χαμηλή θερμοκρασία (16ο C).
• Ωρίμαση: Σε ανοξείδωτη δεξαμενή με φίνες οινολάσπες για 2-3 μήνες.
• Παραγωγή: 2000-3000 φιάλες.
• Αρχική Τιμή: 10 Ευρώ