Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Χαρούλα Λευκός



Χαρούλα Λευκός

Ποικιλίες: Μαλαγουζιά - Ασύρτικο - Ξινόμαυρο

Περιοχή:Κράσνα Ροδοχωρίου

Κλίμα: Μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού 

Έδαφος:βαρειάς μηχανικής σύστασης με λίγο ανθρακικό ασβέστιο

Πυκνότητα φύτευσης: 3300 φυτά το Ha

Παραγωγή/φυτό: 2 με 3,5 Kg ανάλογα με την ποικιλία

Καλλιέργεια εδάφους: Μόνιμος χλοοτάπητας, ακαλλιέργεια

Μέθοδος παραγωγής:  Βιολογική καλλιέργεια. 

Μέθοδος οινοποίησης. Συνοινοποίηση Ασύρτικου με Ξινόμαυρο (blanc de noir) με κλασική λευκή οινοποίηση στους 15ο C, 

κρυοεκχύληση για 6-7 ώρες στη Μαλαγουζιά και ζύμωση στους 12-15ο C, ανάμειξη των κρασιών με το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης