Το οινοποιείο μας


Το Οινοποιείο μας


 Οι γονείς μας, Παναγιώτης Γεωργιάδης και Dr Χαρούλα Σπινθηροπούλου ένωσαν τις ικανότητες, την επαγγελματική τους εμπειρία,  την αγάπη τους για την ποιοτική αμπελουργία και  το σεβασμό τους στη μάνα γη και ίδρυσαν το 2000 την  εταιρεία Γεωργιάδης- Σπινθηροπούλου Ο.Ε., με το διακριτικό τίτλο Αργατία*. 

Την ίδια χρονιά ξεκίνησε η εγκατάσταση των πρώτων μας αμπελώνων, η καλλιέργεια αποκλειστικά ελληνικών ποικιλιών και η παραγωγή κρασιών που ξεδιπλώνουν τον τόπο που παράγονται. Η βιολογική καλλιέργεια που εφαρμόζουμε πιστοποιείται από τη ΔΗΩ.  Παράλληλα θέλοντας να συνεισφέρουν στην αγροτοτουριστική ανάπτυξη της περιοχής δημιούργησαν ένα επισκέψιμο οινοποιείο που προσελκύει ανθρώπους που αγαπούν το ποιοτικό κρασί, απ’ όλο τον κόσμο.

Το 2018 εγώ, ο Χριστόφορος, ο μεγάλος τους γιος, και λίγα χρόνια αργότερα ο αδελφός μου Κωνσταντίνος, αναλαμβάνουμε τα ηνία της επιχείρησης συνεχίζοντας το όραμα των γονιών μας, με τον ίδιο σεβασμό, αγάπη και αφοσίωση στα υψηλής ποιότητας κρασιά μας και στον τόπο που αυτά παράγονται.


*Η Αργατία (ή Αργατεία) αποτελεί έναν πολύ σημαντικό θεσμό της ποντιακής αγροτικής κοινωνίας, ο οποίος σύμφωνα με τον Σ. Ευσταθιάδη (1984) δημιουργείται και καθιερώνεται από την ανάγκη των πραγμάτων και λειτουργεί με διάφορους τρόπους ανάλογα με τους επιδιωκόμενους κάθε φορά σκοπούς.

Ο θεσμός της Αργατίας θεωρείται ως η υπέρτατη εκδήλωση του συλλογικού πνεύματος στους ελληνικής καταγωγής πληθυσμούς του Πόντου, αφού προϋποθέτει τη συνεργασία προσώπων για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.