Χαρούλα Ερυθρός


Αργατία – Χαρούλα Ερυθρός ΠΓΕ  


Ένας πολυποικιλιακός οίνος με κυρίαρχη ποικιλία το Ξινόμαυρο που παντρεύεται με τις ποικιλίες Νεγκόσκα και Μαυροδάφνη. Ένα κρασί ιδιαίτερα φρουτώδες με μέτριο σώμα, που μπορεί να συνοδέψει πιάτα με πουλερικά και μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και τυριά.

Ποικιλία: Ξινόμαυρο 70%, Νεγκόσκα 15%, Μαυροδάφνη 15%, βιολογικής καλλιέργειας.

Περιοχή καλλιέργειας: Κράσνα Ροδοχωρίου, Ξερόλακος Ροδοχωρίου, Λάκκα Γιαννακοχωρίου.

Κλίμα: Μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού. 

Έδαφος: μέσης ως βαριάς μηχανικής σύστασης με ανθρακικό ασβέστιο

Πυκνότητα φύτευσης: 3000 φυτά το Ha, 300 φυτά ανά στρέμμα.

Απόδοση/φυτό: 2 με 3,5 Kg ανάλογα με την περιοχή. 

Καλλιέργεια εδάφους: Μόνιμος χλοοτάπητας, ακαλλιέργεια.

Οινοποίηση: Ξινόμαυρο: Κρυοεκχύλιση στους 9-10ο C για 8 ημέρες, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία ( max 29ο C). Νεγκόσκα/Μαυροδάφνη: Συνοινοποίηση με κρυοεκχύλιση στους 10ο C για 7-8 ημέρες, ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (max 29ο  C)

Ωρίμαση: Με φίνες οινολάσπες για ένα με δύο μήνες σε ανοξείδωτη δεξαμενή.

Παραγωγή: 5.000 – 7.000 φιάλες ανάλογα την χρονιά.

Αρχική Τιμή: 10 Ευρώ