Οινοποιείο Αργατία: Tο προφίλ της εταιρίας


Η εταιρία Γεωργιάδης- Σπινθηροπούλου Ο.Ε. με το διακριτικό τίτλο Αργατία* δημιουργήθηκε το 2000 από τον Παναγιώτη Γεωργιάδη και την Dr Χαρούλα Σπινθηροπούλου.

Οι ιδρυτές της εταιρίαςπέρα από την κοινή τους προσωπική ζωή, ένωσαν τις ικανότητες και την επαγγελματική τους εμπειρία δημιουργώντας υψηλής ποιότητας προϊόντα, τα οποία διατίθενται κυρίως από το οικογενειακό οινοποιείο, αλλά και έναν φιλόξενο χώρο για τους ανθρώπους που επισκέπτονται το οινοποιείο.

Στόχος των δημιουργών της Αργατίας είναι να προσελκύσουν κόσμο στην περιοχή συμβάλλοντας μακροπρόθεσμα στην αγροτοτουριστική της ανάπτυξη.

*Η Αργατία (ή Αργατεία) αποτελεί έναν πολύ σημαντικό θεσμό της ποντιακής αγροτικής κοινωνίας, ο οποίος σύμφωνα με τον Σ. Ευσταθιάδη (1984) δημιουργείται και καθιερώνεται από την ανάγκη των πραγμάτων και λειτουργεί με διάφορους τρόπους ανάλογα με τους επιδιωκόμενους κάθε φορά σκοπούς.

Ο θεσμός της Αργατίας θεωρείται ως η υπέρτατη εκδήλωση του συλλογικού πνεύματος στους ελληνικής καταγωγής πληθυσμούς του Πόντου, αφού προϋποθέτει τη συνεργασία προσώπων για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού.

Το 2018 στην εταιρία μπήκε δυναμικά και ο μεγάλος τους γιος, ο Χριστόφορος Γεωργιάδης