Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Οι ποικιλίες σταφυλιών των αμπελώνων μας

Στον αμπελώνα της Κράσνας καλλιεργούνται οι ποικιλίες Μαλαγουζιά, Ασύρτικο, Ξινόμαυρο κλώνος 3, Ξινόμαυρο κλώνος 6, Νεγκόσκα, Μαυροδάφνη.

Στον αμπελώνα της Λάκκας καλλιεργούνται οι κλώνοι 3 και 6 του Ξινόμαυρου



Δείτε επίσης...

Το Ξινόμαυρο της Αργατίας
Η ευγενέστερη ερυθρή ποικιλία του βορειοελλαδίτικου χώρου, καλλιεργούμενη κυρίως στη Νάουσα, Γουμένισσα, Αμύνταιο, Αγιο Ορος, Οσσα, Τρίκωμο, Κοζάνη, Ραψάνη, Ιωάννινα, Μαγνησία, Καστοριά και Τρίκαλα.
Η Μαλαγουζιά στους Αμπελώνες της Αργατίας
Ποικιλία καλλιεργούμενη στην Πελοπόννησο, Στερεά Ελλάδα (Μεσολόγγι, Φθιώτιδα) και Μακεδονία (Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη). Συμμετέχει στην παραγωγή Τοπικών οίνων (Τοπικός Επανωμίτικος) και άλλων επιτραπέζιων οίνων.
Το Ασύρτικο στους Αμπελώνες της Αργατίας
Η πιο εκπληκτική, πολυδύναμη λευκή ποικιλία του ελληνικού αμπελώνα.
Νεγκόσκα
Ποικιλία που αρχικά καλλιεργούνταν στη Νάουσα, μετανάστευσε όμως στη Γουμένισσα
Η δική μας Μαυροδάφνη
Μαυροδαφνίτσα, Μαυροδράμι ή Θηνιάτικο μερικά από τα συνώνυμά της ποικιλίας που δοκιμαστικά καλλιεργούμε εδώ και 2 χρόνια στον αμπελώνα μας