30 Οκτώβρη, Όχι στη Μοναστηριοποίηση του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα

Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/11/2009

Την αντίθεσή τους στις προθέσεις του Σωματείου για τη μοναστηριοποίηση του Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα επανέλαβαν οι κάτοικοι του Δ.Δ. Ροδοχωρίου, στη συνάντηση η οποία έγινε την Παρασκευή (30/10), παρουσία του μητροπολίτη Έδεσσας κ. Ιωήλ.και εκπροσώπων του σωματείου Άγιος Γεώργιος Περιστερεώτας. Στη συνάντηση συμμετείχαν κάτοικοι, φορείς του Ροδοχωρίου και ο Δήμαρχος Νάουσας κ. Αν. Καραμπατζός.

Οι κάτοικοι εξέφρασαν την πλήρη και απόλυτη αντίθεση τους στην μετατροπή της Μονής σε Μοναστήρι καθώς και στην παραχώρηση της έκτασης των περίπου 100 στρεμμάτων στην Μητρόπολη Έδεσσας. Επισήμαναν με έντονο τρόπο ότι δεν παραχώρησαν την έκταση των 200στρεμμάτων στο Σωματείο για να την χαρίσει στην Μητρόπολη αλλά να δημιουργήσει την Μονή και ένα πόλο ανάπτυξης του Ροδοχωρίου. Παράλληλα τόνισαν ότι δεν θα επιτρέψουν σε κανέναν μοναχό να εγκατασταθεί στη Μονή.

Ο κ. Καραμπατζός, τόνισε τη σταθερή θέση του Δήμου όπως αυτή εκφράζεται  στην υπ’ αριθμ. 236/29-8-2005 ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και θέτει υπεράνω όλων την κοινωνική συνοχή και την ομόθυμη βούληση των φορέων και των κατοίκων του Ροδοχωρίου, προστατεύοντας το θρησκευτικό χαρακτήρα του χώρου. Επανέλαβε ότι η όποια απόφαση του Σωματείου και της Μητρόπολης πρέπει πρωτίστως να λαμβάνει υπόψη της τη βούληση των κατοίκων των Ροδοχωρίου, του Τ.Σ. και του Αναγκαστικού Συνεταιρισμού. Επισήμανε ότι η αξιοποίηση της έκτασης του Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Περιστερεώτα θα πρέπει να γίνει με διάλογο, να έχει τη συγκατάθεση της τοπικής κοινωνίας, να έχει ξεκάθαρο περιεχόμενο και να μην γίνει βεβιασμένα ή εκβιαστικά.

……………………………………………………..

Από το Γραφείο Τύπου   του Δήμου Νάουσας

Το Σωματείο αδιαφορώντας για την αντίθεση των κατοίκων, προχώρησε την Κυριακή 1 Νοέμβρη στην λήψη απόφασης για παραχώρηση των 100 περίπου στρεμμάτων στην Μητρόπολη Έδεσσας σύμφωνα με την ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης.