Ο Γιώργος Μακρής γράφει

Ημερομηνία δημοσίευσης: 23/04/2009

Απόσταγµα γνώσης και εµπειρίας (απόσπασμα από το άρθρο)

Tο σκηνικό είναι κλασικά βορειοελλαδίτικο: ένας όµορφος χώρος, ένα µεγάλο τραπέζι, µεζεδάκια, τσίπουρο και ξινόµαυρο. H συζήτηση για το «µεγάλο» ξινόµαυρο δεν αργεί να ξεκινήσει.
Aπέναντί µου, δύο καταξιωµένοι άνθρωποι µε βαθιά γνώση της ζώνης της Νάουσας, των κρασιών της, του οινοτουρισµού της. Eίµαι στο οινοποιείο Aργατία και συζητώ µε τη Xαρούλα Σπινθηροπούλου και τον Παναγιώτη Γεωργιάδη.

Το Μέλλον
«∆εν προβλέπονται, ούτε σχεδιάζονται µεγάλες αυξήσεις στα αµπέλια και στην παραγωγή», λέει ο Παναγιώτης Γεωργιάδης. «Το οινοποιείο µπορεί να δεχθεί εγκαταστάσεις για 50 τόνους, µάξιµουµ, αλλά δύσκολα θα φτάσουµε εκεί. Όσον αφορά τα κρασιά, πιο πολύ µας ενδιαφέρει η υψηλή ποιότητα και να γίνει το οινοποιείο µας πόλος έλξης επισκεπτών. Με τον τρόπο αυτό, να γίνει αφορµή και πυρήνας και άλλων επενδύσεων και υποδοµών, που, µακροπρόθεσµα, θα αναπτύξουν τον αγροτοτουρισµό— οινοτουρισµό στην περιοχή του Ροδοχωρίου, εντάσσοντάς τον στην ήδη αναπτυγµένη τουριστικά περιοχή
της Νάουσας. Επιπλέον, µας ενδιαφέρει η ένταξη του οινοποιείου στην καθηµερινή ζωή των κατοίκων του χωριού και η ανάδειξή του σε κέντρο µελέτης και έρευνας», προσθέτει.