Το Ξινόμαυρο του 2009 στα καλύτερα ελληνικά κρασιά σύμφωνα με το Wine and Spirits Magazine

Ημερομηνία δημοσίευσης: 07/07/2014

Το Wine and Spirits Magazine δημοσίευσε τον κατάλογο με τα καλύτερα ελληνικά κρασιά που δοκιμάστηκαν τους προηγούμενους σε τυφλή γευστική δοκιμή από την Tara Q.Thomas. Συνολικά δοκιμάστηκαν 298 κρασιά, από τα οποία ως εξαιρετικά κρίθηκαν 56. Το Ξινόμαυρο της Αργατίας του 2009 απέσπασε 91 βαθμούς και κρίθηκε ως ένα κρασί που αποδεικνύει πόσο ντελικάτο μπορεί να είναι το Ξινόμαυρο. Το κρασί στη μύτη χαρακτηρίζεται ως τυπικό ξινόμαυρο με την αποξηραμένη ντομάτα και την μάυρη ελιά και λιγότερο κερασένιες νότες να το χαρακτηρίζουν, με λεπτές τανίνες και μια οξύτητα που του δίνει νεύρο και ζωντάνια. Ένα εξαιτερικό συνοδευτικό για αρνάκι.