Ροδοχώρι, ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΥΝΟΥ «3ος Δρόμος του Τσίπουρου.»

Ημερομηνία δημοσίευσης: 19/11/2013

ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ ΒΟΥΝΟΥ  «3ος Δρόμος του Τσίπουρου.»

Ο  Γ.Α.Σ.   Ροδοχωρίου Νάουσας σε συνεργασία με τον Τοπικό Πολιτιστικό Μορφωτικό σύλλογο «Οι Κομνηνοί», με την βοήθεια του Τσαγκερά  Γιώργου, διοργανώνει  το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013, αγώνα δρόμου 12.700 μέτρων με την ονομασία  «3ος Δρόμος του Τσίπουρου».
 Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Ροδοχώρι της Νάουσας που βρίσκεται σε απόσταση 110 χλμ από τη Θεσσαλονίκη. Μπορείτε να έρθετε είτε  μέσω εθνικής οδού Θεσσαλονίκης-Γιαννιτσών-Σκύδρας στρίβοντας για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι, Ροδοχώρι, είτε από την εθνική οδό Θεσσαλονίκης –Βέροιας-Σκύδρας στρίβοντας πάλι για Μαρίνα-Γιαννακοχώρι-Ροδοχώρι. Η απόσταση είναι 110 χλμ και  ο χρόνος είναι περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά όποια διαδρομή και αν ακολουθήσετε.
Περιγραφή διαδρομής: Η εκκίνηση κι ο τερματισμός γίνεται στην πλατεία του χωριού.  Τα πρώτα 2 χιλιόμετρα είναι κατηφορικά. Μετά από 150 μ από την εκκίνηση, φτάνουμε στην εκκλησία του χωριού και στρίβουμε αριστερά. Περνάμε τα τελευταία σπίτια και μπαίνουμε σε δενδροφυτεμένες καλλιέργειες που δίνουν την θέση τους σε πυκνό δάσος και μονοπάτι. Η διαδρομή συνεχίζει πότε σε χωματόδρομο και πότε σε φαρδύ μονοπάτι πάντα μέσα σε πλούσια βλάστηση. Κατά την διαδρομή ξεπροβάλουν μέσα από τα δένδρα το μοναστήρι του Αϊ Γιώργη, η εικόνα του οποίου ήρθε από τον Πόντο, κι οι χιονισμένες πλαγίες του Βερμίου με τις πίστες των 3-5 Πηγαδιών! Στο 4,2ο  χλμ και στο 9,5ο χλμ περνάμε δύο ρέματα με τρεχούμενο νερό, (μπορείτε να πιείτε) εύκολης βατότητας. Στο 11,5ο  χλμ μπαίνουμε σε ασφαλτοστρωμένο δρόμο και στη συνέχεια φτάνουμε στο χωριό και τερματίζουμε στην πλατεία.
Η διαδρομή θα είναι πολύ καλά σηματοδοτημένη και θα υπάρχει ένας κεντρικός σταθμός με νερά, χυμούς, σοκολάτες κλπ, περίπου στη μέση της διαδρομής. Στα καίρια σημεία θα υπάρχουν και δείκτες.  Γενικά η διαδρομή είναι μέτριας δυσκολίας, λόγω και της μικρής απόστασης και ενδείκνυται για όλους. Τα προηγούμενα χρόνια ο πρώτος (ο Γιάννης ο Κουρ, έκανε περίπου 54 λεπτά κι ο Σπύρος ο Κουπ, λιγότερο από 1 ώρα και 55 λεπτά! Μετά τον τερματισμό όποιος επιθυμεί μπορεί να κάνει μπάνιο με ζεστό νερό στα αποδυτήρια της τοπικής ομάδος.
Παροχές της διοργάνωσης: Μετά τον αγώνα οι συμμετέχοντες, τερματίζοντες και μη, θα περάσουμε από  το τοπικό επισκέψιμο οινοποιείο Argatia Winery,   του Παναγιώτη Γεωργιάδη, χορηγού της διοργάνωσης, όπου θα ενημερωθούμε  για τη διαδικασία της οινοποίησης και της παραγωγής κρασιού . Στην συνέχεια θα πάμε σε παρακείμενο τσιπουροκάζανο όπου παρακολουθώντας και ακούγοντας τις διαδικασίες απόσταξης, θα προχωρήσουμε στην αποκατάσταση μετά τον αγώνα, με πλούσιο γεύμα με τοπικές ποντιακές λιχουδιές, προϊόντα κλασικής ψησταριάς με κρασί κόκκινο και τσίπουρο. Θα υπάρχει μουσική με D.J.  για χορούς παραδοσιακούς κυκλωτικούς αλλά και λαϊκούς.
Θα δοθούν μετάλλια και αναμνηστικά διπλώματα σ’ όλους τους συμμετέχοντες. Επίσης αναμνηστικό τεχνικό μπλουζάκι! Θα βραβευτούν με κύπελλα οι τρείς πρώτοι του αγώνα και οι τρείς πρώτες γυναίκες. Τυχόν επιπλέον βραβεύσεις θα ανακοινωθούν μετά τον τερματισμό. Οι απονομές θα γίνουν κατά την διάρκεια του γεύματος. Επειδή η διοργάνωση δεν μπορεί να φιλοξενήσει περισσότερα από 70 άτομα θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Δεν γίνονται εγγραφές της τελευταίας στιγμής!
Συμμετοχή: Μπορούν να συμμετάσχουν άτομα που συμπλήρωσαν το 18ο  έτος της ηλικίας τους καθώς και κάτω των 18 εφόσον υπάρχει υπεύθυνη δήλωση του κηδεμόνα γι αυτό. Οι συμμετέχοντες δηλώνουν υπεύθυνα ότι τρέχουν με δική τους ευθύνη και ότι είναι ικανοί γι αυτό, απαλλάσσοντας την διοργάνωση από κάθε ευθύνη. Το κόστος για δικαίωμα συμμετοχής ανέρχεται στα 15 ευρώ.

Οι δηλώσεις συμμετοχής αποστέλλονται  στην διεύθυνση  cherry.gt@hotmail.com   υπ’ όψιν Τσαγκερά  Γιώργου , ως τεχνικού υπεύθυνου του αγώνα και θα περιλαμβάνουν απαραίτητα:

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ---ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ---ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΚΑΙ Τ.Κ.---ΤΗΛΕΦΩΝΟ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ---ΣΥΛΛΟΓΟΣ η ΧΟΡΗΓΟΣ.
Περισσότερες πληροφορίες για την περιοχή μπορείτε να βρείτε στα παρακάτω SITE    http://rodochoritis.blogspot.com/και http://komninoi.blogspot.gr καθώς  http://www.argatia.gr/
Ιστορικό του αγώνα: Το 1990 για πρώτη φορά έκανα απόσταξη κρασιού-στεμφύλων μόνος μου. Μέχρι τότε  πήγαινα  σαν  παρατηρητής. Τα τελευταία 23 χρόνια ανελλιπώς  αποστάζω , πάντα  παρέα με φίλους, που πλέον  το περιμένουν σαν ένα σημαντικό γεγονός της χρονιάς για συνεύρεση και  γλέντι σε πραγματικά μοναδικές βραδιές έως πρωίας! Πριν  μερικά χρόνια μπήκε η ιδέα  από κάποιον να προσθέσουμε κι έναν αγώνα μια και όλοι γίναμε και δρομείς. Έτσι  το 2011 για πρώτη φορά  κάναμε τον αγώνα μεταξύ φίλων και νικητής για την ιστορία ήταν ο Γιάννης ο Κουρκουρίκης  και τελευταίος ,σκούπα ο Σπύρος ο Κουπίδης! Και την επόμενη χρονιά πάλι ο Γιάννης και μέχρι να τερματίσει ο τελευταίος έκανε μια γύρα ακόμη! Πρώτοι στο τροχάδην ,αλλά  πρώτοι και στο κέφι και στο χορό! Η δημοσιοποίηση έγινε λόγω  παραπόνων από φίλους που θελαν να συμμετάσχουν αλλά  δεν καλέστηκαν .  Τα παραπάνω  γράφονται για να κατανοήσουμε το πνεύμα του αγώνα!
Τυχόν επιπλέον έσοδα , θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς, ενόψει και των εορτών των Χριστουγέννων.