Ο τρύγος των Φίλων του Ξινόμαυρου

Ημερομηνία δημοσίευσης: 31/08/2012

Πλησιάζει η μεγάλη στιγμή: ο τρύγος του Ξινόμαυρου από το αμπελοτόπι που οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ υιοθέτησαν. Το Σάββατο 22 Σεπτέμβρη, Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.

Οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ ας ετοιμαστούμε για τη γιορτή του τρύγου. Θα μαζευτούμε στον αμπελώνα, στις 11 π.μ., όπου θα δοκιμάσουμε γευστικά πιτάκια, ντοματίνια, και μήλα Ροδοχωρίου για το καλωσόρισμα.

Οι έμπειροι τρυγητάδες θα ενημερώσουν τους νέους για τον τρόπο συλλογής των σταφυλιών και θα ξεκινήσουμε τον τρύγο! Όταν τελειώσουμε τη συλλογή, θα μεταφέρουμε τα σταφύλια στο οινοποιείο και θα τα πατήσουμε. Ακολούθως, θα δοκιμάσουμε το μούστο και θα τον αφήσουμε να ηρεμήσει για να ξεκινήσει η ζύμωση και να γίνει … ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ!!!

Και επειδή οι ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΞΙΝΟΜΑΥΡΟΥ ξέρουν να εκτιμούν το καλό φαγητό και το καλό κρασί, θα ακολουθήσει το καθιερωμένο φαγοπότι με πιάτα βασισμένα στα προϊόντα του αμπελιού (ντολμαδάκια, κους κους με αμπελόφυλλα, σουντζουκάκια με αμπελόφυλλα), και άλλα τοπικά πιάτα, συνοδεία των κρασιών της Αργατίας.

Σημείωση: Παρακαλούμε, όσοι επιθυμείτε να συμμετέχετε να το δηλώσετε στέλνοντας e-mail στο wine@ argatia.gr μέχρι την Τρίτη 18 Σεπτέμβρη. Θα σας απαντήσουμε άμεσα για τη δυνατότητα συμμετοχή σας