Τρύγος Ασύρτικου 2011

Ημερομηνία δημοσίευσης: 20/09/2011

Στις 18 του Σεπτέμβρη τρυγήσαμε το Ασύρτικο και τις πειραματικές λευκές ποικιλίες μας (Ντεμπίνα Μετσόβου, Κυδωνίτσα, Βιδιανό, Greco dI Tuffo).

Το πρωί, μαζεύτηκε η οικογένεια και ξεκίνησε γαι τον τρύγο. Υπέροχα, λαμπερά, χρυσοκίτινα, πεντακάθαρα τσαμπιά περίμεναν το χέρι του τρυγητή να τα μαζέψει. Γεύση απίθανη, σάκχαρα και οξύτητα σε πλήρη αρμονία.

Η καθιερωμένη διαλογή την επομένη πριν το εκραγιστήριο ώστε να μπει στη δεξαμενή το καλύτερο σταφύλι, αναμονή 4 ώρες και στη συνέχεια μαλακή πίεση και απολάσπωση. Η ζύμωση ξεκινά και μεις περιμένουμε το αποτέλεσμα των ετήσιων κόπων μας.