Χαρούλα Λευκός 2019

Ημερομηνία δημοσίευσης: 15/09/2020

Μετά από ένα τόσο πρωτόγνωρο καλοκαίρι,  με νέους κανόνες, νέα μέτρα αλλά και νέα στάση ζωής (για τους περισσότερους από εμάς ευελπιστώ) και φυσικά νέα προβλήματα, ήρθε η περίοδος που οι αμπελουργοί και οι οινοποιοί στην χώρα περιμένουν με ανυπομονησία ! Τρύγος, Θέρος, Πόλεμος, λέγαν οι παλιοί.


Ο υδράργυρος είναι στα ύψη και τίποτα δεν ανακουφίζει καλύτερα από ένα δροσερό λευκό κρασί, στο μπαλκόνι του οινοποιείου. Ένα κρασί εσοδείας 2019, με ένα μεγάλο ποσοστό της λουλουδένιας μαλαγουζιάς, ένα μικρότερο από το "γεμάτο" ασύρτικο της Β. Ελλάδας και για να "δέσει" το χαρμάνι λίγο στιβαρό ξινόμαυρο.  

Ένα κρασί με κυρίαρχα ανθηκά αρώματα, αλλά και αυτά του βερίκοκου και του μελιού. Ένα γεμάτο κρασί, με ζωηρή οξύτητα καλή δομή και εξίσου καλή ισορροπία. Λιπαρό όσο πρέπει και με μακρά επίγευση . Ότι πρέπει για να κλείσει μια κουραστική ημέρα τρύγου.

Φυσικά, ένα τέτοιο κρασί "ζητά" και το κατάλληλο συνοδευτικό. Κάτι απλό, δροσερό και εύκολο, όπως ένα καλό, κρίθινο παξιμάδι, με τομάτα, λάδι, ρίγανη και λίγο κατσικίσιο τυρί. Γιατί οι πιο όμορφες γεύσεις και τα καλύτερα "παντρέματα" βασίζονται στην ομορφιά της απλότητάς τους.  

Στην υγειά μας λοιπόν!