Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Το δυναμικό των γηγενών ποικιλιών

Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/04/2009

Εδώ και μία δεκαετία έχουμε περάσει πλέον από τη φάση της περιορισμένης χρήσης των γηγενών ποικιλιών από την ελληνική οινοποιία σε μία νέα φάση όπου καθημερινά παράγονται κρασιά από άγνωστες ελληνικές ποικιλίες. Ορισμένα μάλιστα κρασιά είναι πραγματικά πολύ αξιόλογα, κάποια  μάλλον αδιάφορα και κάποια άλλα πραγματικά βγάζουν από τα ρούχα τους τους γνώστες της ποικιλίας.

Θεωρώ ότι όλη αυτή η συζήτηση για το δυναμικό των ελληνικών ποικιλιών και ότι αυτές αποτελούν εργαλείο μαρκετιγκ των ελληνικών κρασιών ,έχει οδηγήσει σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, όπου κάποιοι οινοποιοί θεωρούν  ότι και μόνο το όνομα μιας άγνωστης, οινικά, ποικιλίας στη ετικέτα του κρασιού τους είναι αυτό που θα πουλήσει

Ένα κρασί όμως που είναι ιδιαίτερο, εάν δεν είναι αξιόλογο θα πουλήσεϊ;

 

 Δείτε επίσης...


Θέμα: Στιγμές στην Αμερική του 2012, της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
Στις 14-22 Ιούνη επισκέφτηκα για πρώτη φορά την Αμερική και πιο συγκεκριμένα την περιοχή της Καλιφόρνια (Napa Valley, Mendocino, Sonoma) και το Portland του Oregon.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/07/2012

Θέμα: Το παλιό ή το νέο Ξινόμαυρο
Εδώ και λίγα χρόνια έχει ξεκινήσει μία συζήτηση σχετικά με το χαρακτήρα του κρασιού του Ξινόμαυρου και εάν είναι εφικτό κρατώντας αυτό το χαρακτήρα να παράγουμε κρασιά πιο προσιτά στο σύγχρονο καταναλωτή.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 09/04/2009

Θέμα: Ο πρόλογος του βιβλίου από την κα. Σταυρούλα Κουράκου Δραγώνα
Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου αποτελεί μια ξενάγηση στα κρασάμπελα του τόπου μας, τα οποία έχει περπατήσει σπιθαμή προς σπιθαμή.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 05/04/2009

Θέμα: Οινοποιήσιμες Ποικιλίες του Ελληνικού Αμπελώνα
Ο λόγος που αποφάσισα να γράψω ένα βιβλίο αφιερωμένο στο ανεξερεύνητο δυναμικό του ελληνικού αμπελώνα-ενός από τους πλουσιότερους του κόσμου-για να βοηθήσω τον αμπελουργό και τον οινοποιό να πάρει τις σωστές αποφάσεις και να εξασφαλίσει αυτά που επιδιώκει καλλιεργώντας την ή τις κατάλληλες ποικιλίες.
Ημερομηνία δημοσίευσης: 04/04/2009