» Αρχική σελίδα
» Αργατία
» Αμπελώνες
» Ποικιλίες
» Κρασιά
» Ξινόμαυρο 2007
» Λευκός 2009
» Ξινόμαυρο 2006
» Νάουσα 2011
» Ερυθρός 2009
» Ξινόμαυρο 2004
» Ξινόμαυρο 2005
» Ξινόμαυρο 2008
» Λευκός 2010
» Λευκός 2011
» Ερυθρός 2011
» Ξινόμαυρο 2009
» Αργατία Λευκός 2012
» Αργατία Ερυθρός 2012
» Αργατία λευκός 2013
» Ξινόμαυρο 2010
» Λευκός 2014
» Νάουσα 2012
» ΛΕΥΚΟΣ 2015
» Αργατία Ερυθρός 2015
» Νάουσα 2013
» Χαρούλα λευκός 2016
» Χαρούλα λευκός 2017
» Νάουσα 2014
» Νάουσα 2015
» Χαρούλα λευκός 2018
» Χαρούλα ερυθρός 2016
» Χαρούλα ερυθρός 2017
» Δελτία τρύγου
» Νέα και Εκδηλώσεις
» Ιστολόγιο (blog)
» Διακρίσεις / Βραβεία
» Φωτογραφίες
» Τιμοκατάλογος
» Διάθεση Κρασιών
» Το χωριό μας
» Ιστορικά Ροδοχωρίου
» Πώς θα έρθετε
» Επικοινωνία
» Αργατία
» Αμπελώνες
» Ποικιλίες
» Κρασιά
» Ξινόμαυρο 2007
» Λευκός 2009
» Ξινόμαυρο 2006
» Νάουσα 2011
» Ερυθρός 2009
» Ξινόμαυρο 2004
» Ξινόμαυρο 2005
» Ξινόμαυρο 2008
» Λευκός 2010
» Λευκός 2011
» Ερυθρός 2011
» Ξινόμαυρο 2009
» Αργατία Λευκός 2012
» Αργατία Ερυθρός 2012
» Αργατία λευκός 2013
» Ξινόμαυρο 2010
» Λευκός 2014
» Νάουσα 2012
» ΛΕΥΚΟΣ 2015
» Αργατία Ερυθρός 2015
» Νάουσα 2013
» Χαρούλα λευκός 2016
» Χαρούλα λευκός 2017
» Νάουσα 2014
» Νάουσα 2015
» Χαρούλα λευκός 2018
» Χαρούλα ερυθρός 2016
» Χαρούλα ερυθρός 2017
» Δελτία τρύγου
» Νέα και Εκδηλώσεις
» Ιστολόγιο (blog)
» Διακρίσεις / Βραβεία
» Φωτογραφίες
» Τιμοκατάλογος
» Διάθεση Κρασιών
» Το χωριό μας
» Ιστορικά Ροδοχωρίου
» Πώς θα έρθετε
» Επικοινωνία
ΑΡΓΑΤΙΑ ΕΡΥΘΡΟΣ 2015 ΠΓΕ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
Η ποικιλιακή σύνθεση του ερυθρού Τοπικού Οίνου της Αργατίας του 2015 είναι 85% Ξινόμαυρο και το υπόλοιπο 15% από ελληνικές συνιστώμενες ποικιλίες της Ημαθίας.Κυριαρχούν τα τυπικά φρέσκα αρώματα του Ξινόμαυρου, κεράσι, φράουλα. Στο στόμα εμφανίζεται με πολύ καλή οξύτητα που ισορροπείται από την αλκοόλη, είναι μαλακό, με μέτριο όγκο και καλή αρωματική επίγευση που διαρκεί. Καλό συνοδευτικά ακόμα και για λιπαρά ψάρια.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
αλκοόλη: 12,7%,
ανάγοντα σάκχαρα: 2,1 g/l
pH: 3,40
Οξύτητα: 6,2 g/l