» Αρχική σελίδα
» Αργατία
» Αμπελώνες
» Ποικιλίες
» Κρασιά
» Ξινόμαυρο 2007
» Λευκός 2009
» Ξινόμαυρο 2006
» Νάουσα 2011
» Ερυθρός 2009
» Ξινόμαυρο 2004
» Ξινόμαυρο 2005
» Ξινόμαυρο 2008
» Λευκός 2010
» Λευκός 2011
» Ερυθρός 2011
» Ξινόμαυρο 2009
» Αργατία Λευκός 2012
» Αργατία Ερυθρός 2012
» Αργατία λευκός 2013
» Ξινόμαυρο 2010
» Λευκός 2014
» Νάουσα 2012
» ΛΕΥΚΟΣ 2015
» Αργατία Ερυθρός 2015
» Νάουσα 2013
» Χαρούλα λευκός 2016
» Χαρούλα λευκός 2017
» Νάουσα 2014
» Νάουσα 2015
» Χαρούλα λευκός 2018
» Χαρούλα ερυθρός 2016
» Χαρούλα ερυθρός 2017
» Δελτία τρύγου
» Νέα και Εκδηλώσεις
» Ιστολόγιο (blog)
» Διακρίσεις / Βραβεία
» Φωτογραφίες
» Τιμοκατάλογος
» Διάθεση Κρασιών
» Το χωριό μας
» Ιστορικά Ροδοχωρίου
» Πώς θα έρθετε
» Επικοινωνία
» Αργατία
» Αμπελώνες
» Ποικιλίες
» Κρασιά
» Ξινόμαυρο 2007
» Λευκός 2009
» Ξινόμαυρο 2006
» Νάουσα 2011
» Ερυθρός 2009
» Ξινόμαυρο 2004
» Ξινόμαυρο 2005
» Ξινόμαυρο 2008
» Λευκός 2010
» Λευκός 2011
» Ερυθρός 2011
» Ξινόμαυρο 2009
» Αργατία Λευκός 2012
» Αργατία Ερυθρός 2012
» Αργατία λευκός 2013
» Ξινόμαυρο 2010
» Λευκός 2014
» Νάουσα 2012
» ΛΕΥΚΟΣ 2015
» Αργατία Ερυθρός 2015
» Νάουσα 2013
» Χαρούλα λευκός 2016
» Χαρούλα λευκός 2017
» Νάουσα 2014
» Νάουσα 2015
» Χαρούλα λευκός 2018
» Χαρούλα ερυθρός 2016
» Χαρούλα ερυθρός 2017
» Δελτία τρύγου
» Νέα και Εκδηλώσεις
» Ιστολόγιο (blog)
» Διακρίσεις / Βραβεία
» Φωτογραφίες
» Τιμοκατάλογος
» Διάθεση Κρασιών
» Το χωριό μας
» Ιστορικά Ροδοχωρίου
» Πώς θα έρθετε
» Επικοινωνία
Αργατία Ερυθρός 2011
![]() |
![]() |
Αργατία, ερυθρός, Μακεδονικός Τοπικός Οίνος 2011
Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο (60%), Νεγκόσκα (20%), Μοσχόμαυρο (10%), Μαυροδάφνη (10%)
Περιοχή: Κράσνα Ροδοχωρίου, υψόμετρο 270μ, κλίμα εύκρατο μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού.
Έδαφος αμπελώνα: Αμμοαργιλοπηλώδες, ελαφρά αλκαλικό.
Σύστημα διαμόρφωσης: Γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat) ύψος διαμόρφωσης 50 m, καθαρό ύψος φυλλικής επιφάνειας 150 cm.
Πυκνότητα φύτευσης: 300-330 φυτά/στρέμμα, ανάλογα με την ποικιλία.
Απόδοση ανά πρέμνο: 2,5-3 Kg, ανάλογα με την ποικιλία
Σύστημα διαχείρισης: Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ. Στόχος όλων των εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών τεχνικών είναι η δημιουργία φυτών μέτριας ζωηρότητας και ευρωστίας, προϋπόθεση για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.
Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, Οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.
Αναλυτικά χαρακτηριστικά κρασιού: Αλκοολικός τίτλος 12,7%, ολική οξύτητα 5,6 g/l, pH 3,58, ανάγοντα σάκχαρα 3 g/l.
Χαρακτηριστικά: Οίνος ξηρός, ερυθρός με κερασένιες ανταύγειες, έντονα φρουτώδης με μέτριο σώμα, ευχάριστος, μαλακός που σερβίρεται στους 15-17ο C και συνοδεύει μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και κόκκινα κρέατα στη σχάρα
