Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Tα Δελτία τρύγου της Αργατίας

Σε αυτήν την ενότητα, μπορείτε να πληροφορηθείτε για τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε χρονιάς.


Δείτε επίσης...

Δελτίο τρύγου 2018
Μια πολύ καλή χρονιά
Δελτίο Τρύγου 2017
Μια χρονιά ιδιαίτερα πρώιμη που οδήγησε σε εξαιρετική ωρίμανση όλες τις ποικιλίες
Δελτίο τρύγου 2016
Η οινική χρονιά του 2016 Η μεγάλη πρωιμότητα, κύριο χαρακτηριστικό της χρονιάς, επέτρεψε την εξαιρετική ωρίμανση όλων των πρώιμων ποικιλιών, ενώ στο Ξινόμαυρο το βροχερό σκηνικό του Σεπτέμβρη του 2015 επαναλήφθηκε με αποτέλεσμα να μιλάμε για μια πολύ καλή χρονιά, καλύτερη του 2015, αλλά όχι την εξαιρετική που περιμέναμε.
Δελτίο τρύγου 2015
Μια εξαιρετική χρονιά για τις πρώιμες ποικιλίες και αρκετά καλή για το Ξινόμαυρο. Ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς. Μέχρι τέλος Αυγούστου με μέσα Σεπτέμβρη προετοιμαζόμασταν για μια μεγάλη χρονιά για το Ξινόμαυρο. Όμως οι συνεχείς βροχοπτώσεις και το χαλάζι στα μέσα του μήνα, ευτυχώς μικρής έντασης, ανέκοψαν την μέχρι τότε εξαιρετική πορεία ωρίμανσης του σταφυλιού.
Η χρονιά του 2014 ήταν μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά
Μια από τις δυσκολότερες χρονιές για τις ερυθρές ποικιλίες της Αργατίας
Απλά καλό ή εξαιρετικό το 2013;
Παρόλες τις δυσκολίες της η χρονιά του 2013 μοιάζει εξαιρετική
Δελτίο τρύγου 2012
Μια πολύ καλή έως εξαιρετική χρονιά
Δελτίο τρύγου 2011
Μια εξαιρετική χρονιά τόσο για τις λευκές, όσο και για τις ερυθρές μας ποικιλίες
Δελτίο τρύγου του 2010
Μια ακόμη περίεργη χρονιά που ξεκίνησε ως πρώιμη και τελικά κατέληξε από τις πιο όψιμες χρονιές μας, με κύριο χαρακτηριστικό την πολύ καλή φαινολική ωριμότητα που παραδόξως επιτεύχθηκε νωρίτερα από την επιθυμητή συγκέντρωση σακχάρων
Δελτίο τρύγου 2009
Μια ακόμη δύσκολη, βροχερή και δροσερή χρονιά
Δελτίο τρύγου 2008
Η χρονιά του 2008 ξεκίνησε με μειωμένα υδατικά αποθέματα και υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες (είχε προηγηθεί η έντονα ξηροθερμική χρονιά του 2007). Τον Απρίλιο έπεσαν οι πολυπόθητες βροχές οι οποίες σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές για την βλάστηση θερμοκρασίες είχαν σαν αποτέλεσμα τα αμπέλια να ξεκινήσουν πρώιμα την άνοιξη και με έντονο ρυθμό βλάστησης.
Δελτίο Τρύγου 2007
Η χρονιά του 2007 στους αμπελώνες της Αργατίας ξεκίνησε με ελάχιστες βροχοπτώσεις και με υψηλές σχετικά θερμοκρασίες καθ’ όλη τη διάρκεια της άνοιξης που συνέβαλλαν στην πρώιμη έκπτυξη των ποικιλιών.
Δελτίο τρύγου 2006
To 2006 ήταν μια αρκετά δύσκολη και «ασυνήθιστη» xρονιά για την περιοχή μας. Τα κύρια χαρακτηριστικά της χρονιάς του 2006 ήταν η ιδιαίτερα βροχερή άνοιξη, με τη βροχόπτωση να φθάνει μέχρι τον Ιούνιο, το μέσο όρο μιας συνήθους χρονιάς (600 mm) και οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες την περίοδο του περκασμού.
Δελτίο τρύγου 2005
Το 2005 ήταν μία σχετικά δροσερή και εξαιρετική χρονιά για την περιοχή μας
Δελτίο Τρύγου 2004
Μια χρονιά εξαιρετική για όσους είχαν την υπομονή να περιμένουν