Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Χαρούλα ερυθρός 2017

Η ποικιλιακή σύνθεση της ερυθρής Χαρούλας του 2017 είναι Ξινόμαυρο 50%και το υπόλοιπο 50% από ελληνικές συνιστώμενες ποικιλίες της Ημαθίας.
Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα του κερασιού, της φράουλας, του δαμάσκηνου, αλλά και βοτανικοί χαρακτήρες. Στο στόμα είναι μαλακό, με μέτριο όγκο και καλή αρωματική επίγευση που διαρκεί. Καλό συνοδευτικά ακόμα και για λιπαρά ψάρια.


Αναλυτικά χαρακτηριστικά:
 αλκοόλη: 13%, 
ανάγοντα σάκχαρα: 3,1 g/l
pH: 3,76
Οξύτητα: 4,7 g/l