Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Αργατία ερυθρός 2009


Η ετικέττα Η φιάλη_Φωτογράφος: Γκιριζιώτης Μπάμπης Η πίσω ετικέτα

Αργατία, ερυθρός, Μακεδονικός Τοπικός Οίνος 2009

Ποικιλιακή σύνθεση:
Ξινόμαυρο (50%), Νεγκόσκα (40%) Μοσχόμαυρο (10%)

Περιοχή: Κράσνα Ροδοχωρίου, υψόμετρο 270μ, κλίμα εύκρατο μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού.

Έδαφος αμπελώνα: Αμμοαργιλοπηλώδες, ελαφρά αλκαλικό.

Σύστημα διαμόρφωσης
: Γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat) ύψος διαμόρφωσης 50 m, καθαρό ύψος φυλλικής επιφάνειας 150 cm.

Πυκνότητα φύτευσης: 300-330 φυτά/στρέμμα, ανάλογα με την ποικιλία.

Απόδοση ανά πρέμνο: 3 Kg.

Σύστημα διαχείρισης: Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ. Στόχος όλων των εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών τεχνικών είναι η δημιουργία φυτών μέτριας ζωηρότητας και ευρωστίας, προϋπόθεση για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, Οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία.

Αναλυτικά χαρακτηριστικά κρασιού: Αλκοολικός τίτλος 12,5%, ολική οξύτητα 5 g/l, pH 3,70, ανάγοντα σάκχαρα 2,5 g/l.

Χαρακτηριστικά:Οίνος ξηρός, ερυθρός με κερασένιες ανταύγειες, έντονα φρουτώδης με μέτριο σώμα, ευχάριστος, μαλακός που σερβίρεται στους 15-17ο C και συνοδεύει μακαρονάδες με κόκκινη σάλτσα και κόκκινα κρέατα στη σχάρα

  Κατεβάστε το σχετικό pdf
Dynamic web development by VDimitris - Powered by e-naousa.gr