Οινοποιείο Αργατία
Ετικέτα ξινόμαυρου κρασιού       Ετικέτα λευκού οίνου    Το βιβλίο της Χαρούλας Σπινθηροπούλου
  Ελληνικά       English

Το Ξινόμαυρο της Χρονιάς 2006


Η ετικέττα Η φιάλη του Χινόμαυρου 2006 Η πίσω ετικέττα

Αργατία Ξινόμαυρο, Μακεδονικός Τοπικός Οίνος

Ποικιλιακή σύνθεση: Ξινόμαυρο, κλώνοι V6/1103 P (70%) και V3/1103 Ρ (30%)

Περιοχή: Κράσνα Ροδοχωρίου, υψόμετρο 260μ, κλίμα εύκρατο μεσογειακό με τάσεις ηπειρωτικού.

Έδαφος αμπελώνα: Αμμοαργιλώδες, με ουδέτερο pH για τον κλώνο V6, αμμοαργιλοπηλώδες με λίγο ανθρακικό ασβέστιο και ελαφρά αλκαλικό pH για τον κλώνο V3

Σύστημα διαμόρφωσης: Γραμμικό αμφίπλευρο κορδόνι (Royat), ύψος διαμόρφωσης 50 cm καθαρό ύψος φυλλικής επιφάνειας 150 cm

Πυκνότητα φύτευσης: 300 φυτά/στρέμμα Απόδοση ανά πρέμνο: 2 Kg

Σύστημα διαχείρισης: Οι αμπελώνες καλλιεργούνται με βάση τις αρχές της βιολογικής γεωργίας και πιστοποιούνται από την ΔΗΩ. Στόχος όλων των εφαρμοζόμενων καλλιεργητικών τεχνικών είναι η δημιουργία φυτών μέτριας ζωηρότητας και ευρωστίας, προϋπόθεση για την παραγωγή κρασιών υψηλής ποιότητας.

Οινοποίηση: Προζυμωτική κρυοεκχύλιση, Οινοποίηση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία

Παλαίωση: Σε αμερικάνικα (50%) και γαλλικά (50%) δρύινα βαρέλια για 11 μήνες

Αναλυτικά χαρακτηριστικά κρασιού: Αλκοολικός τίτλος 12,2%, ολική οξύτητα 6,5 g/l, pH 3,44, ανάγοντα σάκχαρα 2,6 g/l

Οργανοληπτικά χαρακτηριστικά: Οίνος με τυπικό χρώμα Ξινόμαυρου, έντονα φρουτώδη αρώματα που συμπλέκονται με αυτά του ντοματοπολτού, της ελιάς και με νότες μπαχαρικών. Σώμα μέτρια γεμάτο με καλή δομή, και αρωματική επίγευση που διαρκεί. Οίνος με δυνατότητα μακρόχρονης παλαίωσης.



  Κατεβάστε το σχετικό pdf
Dynamic web development by VDimitris - Powered by e-naousa.gr